NATJECANJE “DUBRAVA 2017”

rujan 10th, 2017 by admin

PROPOZICIJE NATJECANJA CB RADIOKLUBOVA I CB OPERATORA
“DUBRAVA 2017”

CB-radioklub “Dubrava” organizira 36. natjecanje CB-operatora, CB-radioklubova, CB-sekcija i ostalih korisnika CB radijskih postaja s međunarodnim sudjelovanjem. Natjecanje pod radnim nazivom “Dubrava 2017” započinje 16. rujna 2017. u 20;00 sati i traje do 00;00 sati.

Natjecanje će se održavati sa planinskog vrha Sljeme 1036 metara. Radni kanal je 6. a rezerni 38. Prvih 15 minuta koristi se AM drugih 15 minuta FM i svejedno je na kojoj će se vrsti operatori javljati. Operatori će se mijenjati svakih pola sata tako da sudionici natjecanja mogu održati 8 veza.

Natjecanje će se održati u 3 kategorije:

1.kategorija A
Mladi učesnici natjecanja u dobi od 5 do 15 godina uz priznanje osvajaju nagradu,
a nagradit će se i klub sa najviše učesnika mladih članova kluba.. Ova kategorija je zasebna i bodovi se ne zbrajaju u ostale kategorije.

2.kategorija B
Kategorija pojedinaca u kojoj može sudjelovati svaki korisnik CB radijske postaje osobno s ciljem da sakupi što više bodova. (Svaka veza donosi jedan bod). Operatori koji održe svih osam veza sudjeluju u osvajanju pehara (odnosno prikupe osam bodova).

Za osvajanje nagrada neće se priznati veze u paketu (traženje brojeva), a veze putem mobitela se ne dozvoljavaju.

3.kategorija C
Kategorija CB-radioklubova i CB-sekcija gdje je svaki sudionik u kategoriji pojedinaca prilikom slanja dnevnika veza dužan navesti kojeg je kluba član. Zbrajanjem bodova osvojenih u kategoriji pojedinaca prva tri kluba čiji operatori sakupe najviše bodova primit će nagrade.

Posebno će se nagraditi inozemni klub.

Nagrađuju se slijedeća kategorija sudionika iz Hrvatske:
A : najdalja veza.

Organizator natjecanja ne sudjeluje u kategoriji klubova i sekcija.
Natjecatelji koji ne žele ostvariti sve veze a žele primiti priznanje trebaju ostvariti 3 veze.

Za podmirenje troškova sudionici natjecanja dužni su poslati 20,00 kuna (za operatore izvan Hrvatske 3 eura) zajedno sa dnevnikom veza na adresu:

CB-radioklub “Dubrava”
P.P. 34
10040 Zagreb

najkasnije do 30. rujna 2017. godine. Vrijedi žig pošte.

Uplata se može izvršiti i na Iban broj Kluba.

Sva prava tumačenja ovih propozicija i kontrolu takmičenja ima natjecateljska komisija kluba.

Molimo klubove da s ovim propozicijama upoznaju svoje članove i ostale korisnike CB-postaja te da se fer i korektno ponašaju u natjecanju te da dođu na CB-susret i prisustvuju podjeli nagrada sa održanih natjecanja u 2017 godini.

Uz želju da se u što većem broju čujemo na CB radio valovima primite CB pozdrave.

7 – 3, 8 – 8 ! ! ! !

Za organizacijski odbor
Predsjednik kluba

Josip Mužina – CB-Đekica

Pozdrav svim braniteljima

kolovoz 5th, 2017 by admin

 

Da entuzijazam naših članova nema granica moglo se čuti i danas kada su CB Ajkula (9A3ADV) i CB Davor (9A6PAN) sa vrha Ivanščice u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnost i Dana branitelja odradili nekoliko veza na CB i UKV valovima. U ovaj vrući dan osvježili su se uz (PAN hi) lagani povjetarac i vijorenje hrvatske zastave.